Φαντασία , αγάπη και διασκέδαση μπορούν μόνο να χαρακτηρίσουν τις μικρές μας δημιουργίες. Διακοσμήστε μια μικρή γωνιά του σπιτιού σας, αφήστε ελεύθερο το παιδί που κρύβεται μέσα σας, κάντε ένα δώρο στους αγαπημένους σας.

25 Νοε 2013

Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φράουλες

Υλικά για 1 μερίδα:


• 1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος
• φρέσκο σπανάκι
• 1 φλιτζάνι φράουλες
• αγγούρι

Για το ντρέσινγκ: 
• 1κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γλυκού ξίδι μπαλσάμικο
• ½ κ.γλ. γλυκαντικό ή στέβια
• Αλάτι και πιπέρι

Θρεπτική σύσταση ανά Μερίδα:
Ενέργεια: 300 Kcal
Πρωτεΐνη: 32 γρ.
Υδατάνθρακες: 25 γρ.
Λίπος: 4 γρ.

Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ της σαλάτας χτυπώντας όλα τα υλικά σε ένα σέικερ ή στο μπλέντερ. Αμέσως μετά ψήνετε το φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα, αφού το αλατοπιπερώσετε. Μόλις κρυώσει λίγο το κόβετε σε λεπτές φέτες. Κόβετε το αγγούρι σε φέτες κατά μήκος. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αλατίζετε. Τις αφήνουμε για 15 λεπτά και μετά τις ξεπλένετε με κρύο νερό. Στήνετε τη σαλάτα σας βάζοντας στην μέση της πιατέλας τα φρέσκα φύλλα σπανάκι. Στη μία άκρη βάζουμε τις φέτες του κοτόπουλου, δίπλα το αγγούρι και σκορπίζετε γύρω και επάνω από τα υλικά σας τις φράουλες. Αν είναι μεγάλες τις κόβετε στα δύο. Περιχύνετε το ντρέσινγκ και σερβίρετε.

Ο διαιτολόγος σχολιάζει...
Το σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ και είναι πλούσια πηγή μαγγανίου και φυλλικού οξέος, μαγνησίου και σιδήρου, ενώ οι φράουλες είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C, καλίου και φωσφόρου.
Η συνταγή αυτή παρέχει προστασία από την οστεοπόρωση.  Η βιταμίνη Κ του σπανακιού ενεργοποιεί την οστεοκαλσίνη, μια πρωτεΐνη που συμμετέχει στην εναπόθεση ασβεστίου στα οστά και έχει παρατηρηθεί ότι η επενεργεί θετικά στην οστική πυκνότητα και μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων. Η βιταμίνη C στις φράουλες συμβάλλει στη διατήρηση υγιών συνδέσμων και  τενόντων που συνδέουν τους μύες με τα οστά και τα οστά μεταξύ τους αντίστοιχα.
Η συνταγή δρα επίσης καρδιοπροστατευτικά και αντικαρκινικά λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και βιταμίνης C. H κατανάλωση σπανακιού έχει σχετιστεί με σημαντική μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών.  Η αφθονία  του σπανακιού και της φράουλας σε λουτεΐνη  συσχετίζονται με σημαντική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καταρράκτη στις γυναίκες. Το ελαιόλαδο βοηθά την απορρόφηση του καροτενοειδούς λουτεϊνη, μιας και αυτό είναι λιποδιαλυτό. Η κατανάλωση σπανακιού και φράουλας φαίνεται επίσης ότι μπορεί να καθυστερήσει τον εκφυλισμό των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου που επέρχεται με την πάροδο των χρόνων.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ! ! !